Items home
EnglishFrenchDutchSpanishGermanItalianChineseTurkishPolishUSA
Over EKE
Structuur van QCMD

Over QCMD

Over QCMD
Het doel van externe kwaliteitsbeoordelingsprogramma's is om de kwaliteit binnen het klinisch laboratorium te helpen bewaken en verbeteren door het vermogen van een laboratorium om moleculair-diagnostische technologieën te gebruiken binnen de gebruikelijke klinische omgeving te beoordelen. De QCMD EQA-programma's ondersteunen de wettelijke vereisten van het klinisch laboratorium en zijn ook educatief in toepassing. De rapporten en praktische feedback van QCMD biedt deelnemers de mogelijkheid om potentiële problemen te identificeren en op te lossen en tegelijkertijd de effectiviteit van hun laboratoriumkwaliteitsborgingsprocessen te bewaken.
Hoe de QCMD EQA-programma's werken
Een geregistreerd laboratorium wordt voorzien van een reeks monsters die zijn ontworpen om op klinisch significante specimens te lijken en / of specifieke analytische assaykarakteristieken te beoordelen. Het laboratorium is verplicht om deze monsters te testen met behulp van de routine-assay en standaardprocedures, evenals met het invullen van vragen met betrekking tot de laboratoriumopstelling, testmethode en procedures. De resultaten van de laboratoriumtests worden on-line gerapporteerd aan QCMD. Na sluiting van de EQA-deelnemer-testperiode krijgen de deelnemende laboratoria een individueel rapport met verdere details over de algemene prestaties voor alle deelnemers aan de EQA en prestaties ten opzichte van andere laboratoria in hun beoordelingsgroep. Specifieke regionale verslagen worden waar passend ook verstrekt aan deelnemende nationale kwaliteitsorganisaties.
Kwaliteit is belangrijk
Als een internationale EQA-organisatie is kwaliteit uiterst belangrijk en QCMD streeft naar een professionele op de deelnemer gerichte EQA-service. QCMD is geaccrediteerd volgens ISO17043: 2010. Verder worden de EQA-schema's die door QCMD worden aangeboden, uitgevoerd volgens een strikte praktijkcode. De kwaliteitssystemen van QCMD zorgen er verder voor dat het voldoet aan de belangrijkste elementen van ISO17025: 2005. Bovendien zijn de materialen die worden gebruikt in de EQA-programma's ook vervaardigd volgens ISO13485: 2016.

QCMD EQA-programma's ondersteunen wettelijke laboratorium vereisten onder ISO15189: 2012 of gelijkwaardig. Nieuwe EQA-schema's worden jaarlijks geïntroduceerd als EQA proefstudies. Succesvolle proefstudies worden volledige EQA-programma's en zullen, indien van toepassing, worden aanbevolen voor UKAS-accreditatie onder ISO17043: 2010.

Een volledige lijst met geaccrediteerde schema's is te vinden in de QCMD-catalogus of op de UKAS-website.
Read more about the History of QCMD
Unit 5, Technology Terrace, Todd Campus, West of Scotland Science Park Glasgow G20 0XA Scotland, UK
Tel: +44 (0)141 945 6474 Fax: +44 (0)141 945 5795 Enquiry Form