Items home
EnglishFrenchDutchSpanishGermanItalianChineseTurkishPolish
Over EKE
Structuur van QCMD

Over QCMD

Quality Control for Molecular Diagnostics
Quality Control for Molecular Diagnostics (QCMD) is een non-profit organisatie die tot doel heeft de kwaliteit van de moleculaire diagnostiek te verbeteren door het organiseren van Externe Kwaliteits Evaluatie (EKE (External Quality Assessment (EQA)), Proficiency Testing (PT) en andere initiatieven.
Geschiedenis
De Quality Control Concerted Action (QCCA) die door de Europese Unie ondersteund werd, voerde een aantal pilootschema's in voor kwaliteit in moleculaire virologische en microbiologische diagnostiek. De QCCA initiatieven voor kwaliteit bleken zeer succesvol en werden ondersteund door de European Society of Clinical Virology (ESCV) en de European Society for Clinical Microbiology & Infectious Diseases (ESCMID).
Eén van de voornaamste objectieven van het Europese programma was om een organisatie op te richten die het QCCA initiatief zou kunnen verder zetten en uitbreiden. De oprichting van QCMD in 2000/2001 bereikte dit doel en vormde de fundering voor het uitbreiden van kwaliteitsactiviteiten voor moleculaire diagnostiek op een wereldwijde schaal.
Kerntaken
De kerntaken van QCMD zijn:
  • Een professionele en gerichte benadering in het aanbieden van moleculaire QA.
  • De kwaliteit van de bestaande en komende moleculaire methoden verbeteren door "proficiency testing" en standaardisatie.
  • Samenwerken met nationale organisatoren van kwaliteitscontrole en waar nodig internationale plannen voor Kwaliteitsevaluatie en Kwaliteitscontrole ondersteunen.
  • Initiatieven van Internationale standaard ondersteunen.
  • Het opstellen van richtlijnen en standaarden voor de beste handelswijze in samenwerking met de aangewezen nationale en internationale organisaties.
Kwaliteit is belangrijk
QCMD verbindt zich tot een klantgerichte professionele dienstverlening. QCMD is ISO9001: 2000 gecertificeerd en de EKE schema's die QCMD aanbiedt zijn in strikte overeenkomst met de Code of Practice and Quality Management System. Dit verzekert dat QCMD voldoet aan de bestaande en de zich ontwikkelende regelgevingen.
(ISO guide 43-1, ILAC 13-1, BS EN 14136:2004).
Unit 5, Technology Terrace, Todd Campus, West of Scotland Science Park Glasgow G20 0XA Scotland, UK
Tel: +44 (0)141 945 6474 Fax: +44 (0)141 945 5795 Contact Us